Kansainvälinen epidemiologian ja kansanterveyden tohtoriohjelma (IPPE) – Programmes
Kansainvälinen epidemiologian ja kansanterveyden tohtoriohjelma (IPPE)

International Doctoral Programme in Epidemiology (IPPE) -tohtoriohjelmassa voi suorittaa terveystieteiden oppialoilta terveystieteiden, lääketieteen tai filosofian tohtorin tutkinnon. IPPE-tohtoriohjelmaan voidaan hyväksyä henkilö, jolla on ylempi korkeakoulututkinto tai sitä tasoltaan vastaava koulutus. Suurin osa IPPE-tohtoriohjelman opiskelijoista suorittaa filosofian tohtorin tutkinnon (FT). Terveystieteiden tohtorin tutkinnon (TtT) pohjana on oltava terveystieteiden alan ylempi korkeakoulututkinto. Lääketieteen tohtorin tutkinnon (LT) voi opiskella henkilö, joka on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon Suomessa tai sitä vastaavan saman tasoisen tutkinnon jonkin muun maan korkeakoulussa.

Tohtoriopintojen tavoitteena on antaa väitöskirjatutkijalle valmiudet toimia menestyksekkäästi sekä akateemisissa tutkijan ja opettajan, että muissa asiantuntijatehtävissä yhteiskunnassa.

Väitöskirjatutkijan tulee perehtyä syvällisesti omaan erityisalaansa, mutta hankkia myös laaja näkemys terveystieteistä yleisemmin. Opintojen tavoitteena on tieteellisen ajattelun omaksuminen ja hyvän tieteellisen toimintatavan sisäistäminen sekä monipuolisten tutkijan taitojen hallitseminen.

Tutkinnon mahdollisia oppialoja ovat biostatistiikka, epidemiologia, gerontologia, hoitotiede, kansanterveystiede, sosiaalipsykiatria, sosiaali- ja terveyspolitiikka, terveystaloustiede, työterveys, Global Health and Development ja terveyssosiologia. Kaikilla näillä oppialoilla voidaan suorittaa tohtorin tutkinto. Useimmat tohtoriopiskelijat tekevät väitöskirjaa oppialan tutkimusryhmissä. Oppiala määräytyy pääsääntöisesti ohjaajan oppialan mukaan.

IPPE-tohtoriohjelmassa teoreettinen koulutus suoritetaan kurssimuotoisesti lähiopiskeluna. Ohjelmaan voi hakea joka toinen vuosi, erillisen hakuajan puitteissa.

International Doctoral Programme in Epidemiology and Public Health (IPPE) –tohtoriohjelman vastuuprofessori on professori Pekka Nuorti (pekka.nuorti@uta.fi).

Valmistuneet väitöskirjat tiedekunnasta:

02 hattu netti.jpg

Jos olet kiinnostunut hakemaan Kansainvälisen epidemiologian ja kansanterveyden tohtoriohjelmaan, pääset tutustumaan valintaperusteisiin Opiskelijaksi sivuilla.

Opinto-opas

Opiskelun opas

Tiedekuntakohtaiset yleiset määräykset ja lomakkeet

Postal address:
Faculty of Social Sciences